Keresztényüldözés Európában

A földkerekségen több mint 340 millió keresztény ember szenved üldöztetést, kirekesztést a hitéből kifolyólag. Egy kimutatás szerint naponta 13 keresztényt ölnek meg a vallása miatt, évente pedig több mint 100 ezer keresztény veszíti életét vallási meggyőződése következtében, és a világon minden öt, hitéért üldözött személyből négy keresztény.

Európára ugyanakkor másfajta keresztényüldözés jellemző, mint Afrikára, a Közel-Kelet egyes államaira vagy Kínára. Bár egy-egy esetben előfordulnak fizikai atrocitások és a vandál cselekmények száma is megszaporodott, de nálunk a kereszténység elleni fellépések leginkább a keresztény értékek, a hagyományos erkölcsök, a hagyományos házasság és családmodell felülírására irányulnak.

keresztényüldözés Európában
A liberális gondolkodók egyik leghatékonyabb fegyvere, hogy az óriási befolyással bíró, a mindennapjainkat meghatározó 
divat-és reklámipar, a PR-és marketingvilág, a bulvármédia, film-és zeneipar és a közösségi média felhasználásával megtiltsa , hogy az emberek kimondjanak olyan igazságokat, melyek által mások érzékenysége megsérülne. Nyomást gyakorol a társadalomra oly mértékben, hogy az igazságot képviselők érezzék kellemetlenül magukat, tartva környezetük gúnyolódásaitól. Tehát az ő érzékenységüket teljes mértékben figyelmen kívül hagyják.

Aki pédául azt mondja a férfira, hogy férfi, a nőre pedig nő, azt maradinak bélyegzik meg, holott neki is ugyanúgy joga van elmondani a véleményét, mint annak, aki a férfit nőnek, a nőt férfinak mondja. Az elfogadást, kissebség védelmet és maximlis toleranciát hirdető liberalizmusban tehát egértelműen sérülnek a keresztény értékrendet képviselő személyek jogai.

Sérülnek akkor is, amikor bizonyos politikusok be kívánják tiltani a "karácsony" szó és a bibliai nevek használatát, amikor Szűz Mária nevét egy iszlám névre kívánják lecserélni, vagy, amikor keresztény szobrokat döntenek le Európa szívében. Mindezt az elfogadás jegyében teszik úgy, hogy közben ők képtelenek elfogadni a keresztények gondolkodásmódját, értékvilágát, sőt ellenségeiként tekintenek azokra, akik a több évezredes keresztény értékrend szerint élik az életüket, és nem hódolnak be az az általuk meghatározott trendnek.

A keresztény nemzeti értékek felvállalása miatt azonban nem csak személyeket, hanem egyész nemzeteket rekesztenek ki és támadnak az egyre nagyobb befolyással bíró liberális erők. Magyarország, és Lengyelország is állandó mondvacsinált nemzetközi politikai támadások kereszttüzében áll! Európa úgymond „humanizált fele” megtorolja rajtunk a keresztény nemzeti értékeink vállalását, hiszen ők abban érdekeltek, hogy a régi gondolkodásmód helyére egy modernek nevezett eszme keretén belül kiépítsék saját diktatúrájukat.

Az Európai Unió vezetőinek nem titkolt szándéka, hogy a gazdasági és a társadalmi élet minden területéről, teljes mértékben kiírtsák a keresztény értékrendet. Teszik mindezt az elfogadás és a tolerancia jegyében úgy, hogy nem zavarják őket, eszméjük brutális ellentmondásai sem. A keresztények felelőssége teljesen egyértelmű ebben az egyre élesebb csatában: Kötelesek szeretni ellenségeiket, ám ugyanakkor fel kell emelniük a szavukat azon értékrend mellett, mely évszázadokig meghatározó volt, jól működött, és amely messze túlmutat e földi életünkön! Te sem hallgathatsz!


(Forrás: magyarnemzet.hu, gondola.hu)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az izraeli, aki a háttérből irányítja az egész világot

Amerikát nem érdeklik a szenvedő ukránok?

A következő generációk csatája